Naujame Daugėliškyje duris atveria socialinės dirbtuvės

Projektas „Perėjimas nuo institucinės globos prie bendruomeninių paslaugų Sostinės regione, Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione“ Nr. 07-018-P-0001

Asociacija Daugėliškio krašto benduomenė kartu su Asmens su negalia teisių apsaugos agentūra prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, bei kitais partneriais  2024  m. balandžio mėnesį pradeda įgyvendinti projektą „Perėjimas nuo institucinės globos prie bendruomeninių pasalugų Sostinės regione, Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione“.

Projekto tikslas – teikti naujų formų bendruomenines paslaugas suaugusiems asmenims su proto ir/ar psichikos negalia, jų šeimoms (globėjams, rūpintojams) ir sudaryti sąlygas tikslinės grupės asmenims gauti individualias, jų poreikius atitinkančias paslaugas ir reikiamą pagalbą bendruomenėje.

Asociacijos Daugėliškio krašto bendruomenė  vykdoma veikla – socialinės dirbtuvės.

Socialinės dirbtuvės yra tęstinis, ilgalaikį poveikį ir naudą turintis užsiėmimas, nešantis abipusę naudą: tiek rinkai, tiek žmogui su negalia

Dalyvaudamas socialinių dirbtuvių veikloje, žmogus su negalia turi galimybę save realizuoti: dalyvauti darbo veikloje, už darbą gauti atlygį, turėti galimybę panaudoti savo pinigus ten, kur nori, kurti darbinius ar artimesnius santykius su kolegomis, gerinti profesinius įgūdžius, spręsti problemines situacijas, kurių būna kiekvienoje darbovietėje. Tai nėra tik užimtumo centras.

Skirtingai nei globos įstaigoje, kurioje į žmogų su negalia dažnai žiūrima kaip į tą, kurį reikia tik užimti, o ne mokinti ir nelaukiama jokio atgalinio ryšio, socialinėse dirbtuvėse žmogus su negalia, visų pirma, turi atitinkamas atsakomybes (pagal savo galimybes), o tikslas – kuo didesnis žmogaus savarankiškumas.

Socialinių dirbtuvių veikloje gali dalyvauti asmenys nuo 18 metų amžiaus, turintys intelekto ar psichikos negalią, kuriems nustatytas 0-55 proc. dalyvumo lygis.

Balandžio mėnesį Daugėliškio socialines dirbtuves jau pradėjo lankyti 6 žmonės, planuojamas dalyvių skaičius 2024 metais -  12 žmonių.

Daugėliškio Socialinės Dirbtuvės įsikūrę adresu – Mokyklos g.7 (buvusios mokyklos patalpose), Naujasis Daugėliškis, Ignalinos raj.

Dėl detalesnės informacijos, prašome susisiekti su projekto vadove Nijole Kamarauskiene tel. +37060568664

Projekto įgyvendinimo laikotarpis – 40 mėnesių.

Projektas finansuojamas 2021 -2027 m. Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis.

Daugiau informacijos  apie projektą ir jo vystomas veiklas rasite www.pertvarka.lt, ir Facebook paskyroje – „Daugėliškio socialinės dirbtuvės“.

Informacija pateikta 2024 balandžio 26 d.

Patiko? Pasidalink!