120 metų senumo pastatas, dėka įgyvendinamo projekto, keičia veidą
Šiuo metu Daugėliškio krašto bendruomenė įgyvendina projektą „Daugėliškio krašto bendruomenės pastato atnaujinimas ir pritaikymas bendruomenės poreikiams“. Jau įpusėjo remonto darbai, kuriuos atlieka rangovas UAB Remranga. Džiugu, kad 1950 - 1952 m. buvęs septynmetės, vėliau – mokyklos dirbtuvių, ir, jau Nepriklausomybės laikais - privačios parduotuvės pastatas,  keičia veidą. Kadangi namas yra statytas 1900 m. (120 m.) ir mena įvairius istorinius laikotarpius, kartu su rangovu siekiame, kad atliekant remontą, išliktų kuo daugiau autentiškų detalių. Nors vidaus darbai dar tik įpusėjo, tačiau jau pastate apsigyveno miela katytė. Sakoma, kad tai geras ženklas.
Projekto įgyvendinimo laikotarpiu bus atlikti bendruomenei priklausančio pastato (Mokyklos 1, N. Daugėliškyje) remonto darbai: stogo dangos keitimas, lietaus nuvedimo sistemos įrengimas, vidaus patalpų, krosnių ir fasado remontas, vandentiekio ir nuotekų įvedimas bei elektros įvedimas. Po remonto planuojama įkurti krašto muziejų, vykdyti socialines, kūrybines, verslumo veiklas. Manome, kad suremontuotas pastatas ir jame vyksiančios veiklos suteiks mūsų miesteliui gyvybingumo, žinomumo, pritrauks turistus, spręs socialine problemas.
IGNAEADER-6B-IS-2-6  projektas įgyvendinamas pagal Ignalinos rajono vietos veiklos grupės Ignalinos rajono kaimo ir žuvininkystės plėtros strategijos 2014–2020 m. 2 prioriteto priemonę Nr. LEADER-19.2-7.2 „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ veiklos sritį „Parama investicijoms į visų rūšių mažos apimties infrastruktūrą“.

Patiko? Pasidalink!